Monday, September 20

Hello, I'm co-ass shikin will be incharge today.

Hye hye hye
So, hari ni officialy start lah my clinical years, first department, anesthesiology. Awesome, awesome! sebab boleh shock orang yg unresponsive dengan defibrilation machine tu. I terasa macho walaupun hari-hari pergi sekolah tak pakai gincu.

Jakun me wearing my new anesthesiology dept co-assistant's uniform. kena pakai whenever jaga operation room, and icu. well, uniform adalah ihsan dept anestesi RSCM, after 3weeks kena pulangkan balik (-.-")
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
you probably will see me in this pose with defibrillator in my hands ironing my patient's chest.
macho? i know :p

Okay lah i nak tengok jo kwon kejap. well, happy 1st anni adam couple! u know we love you.

xoxo

Saturday, September 18

Kkap Kwon

I just wanna say he's adorable.조 권 사랑해!

Title: Can't Let You Go Even I Die
By: 2am
kwon at 1:02 wohoo comel!


Jo kwon i love you i love you i love you :P 
now u must see this, the making of the mv wgm version! starts from 0:43 real funny! hehe


video

thats all, bye Jo kwon, i gotta go study :(
Xoxo

Friday, September 17

Mama, I wanna get married too

hey, hye. its been a while eh?

apa khabar orang kampung? eceh suddenly la pulak kan. lama gila lah tak merepek kat sini. mana i pergi 2bulan senyap je? hee one month spend it wisely at home since i tak balik raya kan. sob sob. tapi i beraya sakan jugak weh. first raya i beraya at embassy, second day, to malls, tengok movie, makan sampai muntah, third day raya to rumah officer jpa and my seniors. 4th day raya I'M IN LOVE. hehehe

L-R: me, anah, ati, zaza, raya pertama, di tengah jalan , depan embassy, semua punbudget hebat berdiri tengah jalan dan ambil gambar.
Missing in photo: Kim2 ;(

no, no bukan in love dengan matjul sebab yg tu dah slalu sangat :P hee. butt his time dengan 2am jo kwon. hardly believe my self, im into korean guys especially  those entertainers yang pakai makeup, iron rambut, pakai face mask. eugh, shikin is getting menggelikan!!! geli tak? geli kan? kan? but seriousy korang kena tengok we got married 2, jo kwon and gain. im in love, in love, in love. aaa tension dengn diri sendiri. korang pernah rasa tak? tak pernah? okay fine, apa kata ganti gain with me, mesti korang rasa apa yg i rasa skarang haha apa aku merepak nih. whush.

basically, they got married virtually, on tv show, reality show gtu. so, they are given missions to complete, and rumah, and macm2 lagi lah, untuk make it real as newlywed couple. to be honest, im the type yang hardly gelak when im watching movies or anything vitrtually, tapi this guy jo kwon is really something. memang tak hensem, tapi cute especially bila dia ikat rambut urgh. am i saying this too loud? omg sikinnn, kau ni kenapa haaa? but jo kwon, he's damnn funnyyyyy!! heee

L-R: jo kwon and gain in bali.

okay enough on that. last month ive completed foundation for clinical practice module so this monday i start first rotation, mula2 posting kat dept anesthesiology. kalau free datang lah melawat. jangan lupa bawak lemang, rendang, ketupat, kuah kacang hehe. so today baru ja dapat nametag untuk pakai kat hosp nanti, agak annoying sebab i senget dalam pic dekat nametag tu. senget gilaa, aaaa. tu lah kat sini memang tau, kalau kat malaysia kan bila amik pic passport they will put the camera on tripod stand so takde la tremor kan, tapi kat sini, they just capt it with barehands as tripod. jimat cost, pandai! kan gambar aku dah senget. haih.

grrr senget kan? kan? kan?
So, 
RSCM: rumah sakit cipto mangunkusumo
PPDU: prgram pendidikan dokter umum
FKUI: fakultas kedokteran universitas indonesia
Nur Ashikin: ME! ME! ME!
hospital is my new school now. yay! 
orang kampung sekalian doakan kejayaan daku ye, 2tahun lagi, then selesai. hopefully, amin!

Ps: banyak benda jadi tpi i malas nak type. nak tengok jo kwon again and tido. bye 
Pps: Jo Kwon i like you ;)

goodnight everyone,
xoxo.