I jumpa recipe ni dari internet, dan dah cuba buat last monday bila tengok my fren nane kecoh dekat twitter nak buat cake batik tetiba I rase teringin. So I browse for the simplest one, supaya orang buta dapur like me pun boleh prepare kan hehe. Oh saja nak post kat sini since I save kat dalam handphone je, takut nanti format hilang semua #loser. Hahaha. Here we go!
Bahan-bahan :
1) 1 buttercup – RM4++
2) 1 paket kecik milo – RM 4.60
3) 1 tin susu cair Carnation - RM2.60
4) 2 sudu besar serbuk koko – free dari dapur
5) 2 sudu besar gula – free dari dapur
5) 350g Biskut Marie– RM3.60
Cara membuatnya :
1) Masukkan sume bahan ke dalam periuk dengan api perlahan kecuali biskut Marie.
2) Kacau sume tadi hingga pekat.
3) Tutup api. Masukkan biskut Marie dan kacau hingga sebati.
4) Masukkan ke dalam loyang atau tupperware dan mampatkan.
5) Masukkan dalam peti sejuk
Dari owner said sejuk lagi best makan, but for me kalau tak sejuk lagi sedap, lagi lembut and creamy hahaha.
So this is my cake batik :)
Ps: why lah nama cake batik? Tak batik sangat pon? Umm. Cake biskut marie je dah comel what? Hehe :D
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
No comments:
Post a Comment